top of page
IMG-4029.jpg

Szakterületeim

Szülésfelkészítés

Szülésznőként több komplikált várandóssággal, ikerterhességgel és koraszüléssel is találkoztam, valamint számos, különböző okokból veszélyeztetett kismamával dolgoztam együtt. Az a tapasztalatom, hogy a megfelelő odafigyeléssel és szakértelemmel jelentősen hozzá lehet járulni a várandósság és szülés sikerességéhez. Ehhez persze elengedhetetlen az édesanya, a gyermek és a szülésznő triumvirátusának együttműködése.

A szülésfelkészítő foglalkozások alkalmával akár csoportosan, akár egyéni konzultáció során végig járjuk a várandósság 3 trimeszterét és a vizsgálatokat, legyenek azok kötelezők vagy javasoltak. Ebbe beletartozik a szülésre történő ráhangolódás folyamata, beszélgetés a gyermekágyas időszakról, a javasolt életmódról és a testi-leki változáskról.

Szonográfia és babamozi

Az a tapasztalatom, hogy a szülők egyre inkább igényt tartanak a magzattal történő korai "kapcsolatfelvételre". Erre kiváló megoldást nyújt a szonográfia - ezen belül is a babamozi - így a várandósság első pillanatától a terminustúllépett kismamákig mindenkit szeretettel várok.

Az első vizsgálat a terhesség 6-7.hetében javasolt, amikor a méhen belüli várandósságot, illetve szívműködést lehet megállapítani, ezt követően a terhesgondozó orvossal karöltve kísérjük végig a kismamát.

Babamozira ideális a terhesség 26.hetétől a 32. hétig terjedő időszak, ikrek esetében inkább a 26. héthez közelítő napok ajánlottak. Babamozi során 3-4-5D technológia segítségével betekintést nyerhetünk a magzat méhen belüli fejlődésére, akár a szülőkkel és a családtagokkal kiegészülve. A felvételeket adathordozón haza is lehet vinni.

Szülésznői tanácsadás

Szintén hatalmas igény mutatkozik a személyes illetve az online tanácsadásra egyaránt, hiszen e során lehetőség nyílik tisztázni az eddig meg nem válaszolt kérdéseket. Vannak olyan témakörök, melyeket nem szívesen teszünk fel terhesgondozó orvosunknak, ám mégse az internet kesze-kusza világában szeretnénk megtalálni rá a választ. Ha Te is így vagy ezzel, jelentkezz be hozzám személyes vagy virtuális konzultációra.

Szemléletem

A honlap és blog elindításában a személyes beszélgetések és találkozások során számomra feltett - elképzelhetetlen tévhiteket tartalmazó - kérdések inspiráltak. Biztos vagyok benne, hogy Te is olvastál már olyan furcsaságot, amitől egyből az az érzésed támadt, hogy félrevezető információt tartalmaz. Ennek hatására döntöttem el, hogy a blogon a várandóssággal és a szüléssel kapcsolatos hasznos információkat leírom Nektek.

Véleményem szerint a várandósság témaköre idővel egyre összetettebbé válik, mivel a szüléstörténettel és a terhességgel kapcsolatos eszmecsere egyre szaporodik körülöttünk. Az urbánus legendák terjedésének helyszíne lehet akár játszótér vagy váróterem egyaránt. Szerencsés eset amikor szerető rokonaink próbálnak minket valamely tanáccsal ellátni, de az sem feltétlenül szilárd szakmai alapokon nyugszik.

Célom, hogy e tévhiteket és városi legendákat megpróbáljam minél inkább szakmai szempontból megvilágítani, illetve egy egészséges diskurzust kezdeményezni, amelyben minden érdeklődő részt vehet és megoszthatja véleményét/tapasztalatait.

My Approach
bottom of page